2011. március 4., péntek

Zörej-dobozok


Leírás: A játék az eredeti Montessori eszköz egy nagyon olcsón és egyszerűen kivitelezhető változata. 10 db (vagy több) Kindertojás dobozba párosával különböző csörgő-zörgő dolgokat tettem (babszemeket, fa golyót, mini csörgőt, grízt, rizst), amiknek a hangja jól megkülönböztethető egymástól. A kisgyereknek meg kell találnia az azonos zörejt adó dobozokat.
A párosítás helyessége a dobozok alján lévő színes pöttyökkel ellenőrizhető.

1 megjegyzés:

:) Csilla :) írta...

Óriási! Látom, rokonlelkek vagyunk, én is a Kinder-tojások dobozait használtam erre, csak én lusta voltam fényképezni, ezért nincs kint még most sem a blogomon... :))

Amit még csináltam ezekkel a dobozokkal: többféle anyagmaradékot ragasztottam rájuk. (Nem azt mondom, kellett egy kicsit kísérletezni a ragasztókkal, de a Technocol még mindig stabilan a legjobb, aki meg tutti biztosra akar menni, és a pénztárcája is engedi, az U-hu-val is kísérletezhet.) Volt szőrös, volt plüss, volt durvább lenvászon, az egyikre tényleg durva smirgli-papírt ragasztottam, szóval sok mindent lehet. Nagyon szerette tapogatni a kicsi.

Ugyanennek másik, már "bonyolultabb" variációja, amikor az anyagdarabokat nem ráragasztottam a dobozra, hanem először felragasztottam műanyag vetítőfóliára (ez elég vastag), illóolajat csepegtettem rájuk, és így tettem bele a dobozba. Mondjuk a narancs illatút valami narancs színű anyagra, a citromosat citromsárgára, és így tovább. Kicsit szőrözős meló, mert csak kis dolgok férnek bele a dobozba, de működött. MOndjuk a sótartós megoldásod kevésbé macerás... :)))